Polityka prywatności

1. Dane osobowe przekazywane nam przez Klientów w związku z rejestracją i korzystaniem ze Sklepu Internetowego Papele.pl są przetwarzane przez Papele Magdalena Ćmiel-Biela z siedzibą w Tychach przy ul. Cyganerii 43/18a, o numerze NIP: 6262632879, REGON 367122925, która jest administratorem tych danych w rozumieniu ustawy z dnia 29 sierpnia 1997 roku o ochronie danych osobowych (Dz.U. 1997 nr 133 poz. 883).

Dane osobowe, które powierzają nam Klienci, w szczególności imię, nazwisko, adres, adres poczty elektronicznej, numer telefonu, przetwarzane są w różnych celach:

  • w zakresie niezbędnym do nawiązania, ukształtowania treści, zmiany, rozwiązania i prawidłowej realizacji usług świadczonych drogą elektroniczną i realizacji składanych przez Klienta zamówień;
  • w celu realizacji składanych przez Klienta zamówień na produkty znajdujące się w asortymencie Sklepu Internetowego Papele.pl;
  • w celu rozpatrywania składanych przez Klienta reklamacji oraz zwrotu świadczeń w przypadku odstąpienia od umowy (zwrotu towaru);
  • jeżeli Klient wyrazi zgodę na otrzymywanie od nas informacji marketingowych, w tym przesyłanie przez nas drogą elektroniczną informacji handlowych, Twoje dane osobowe będą przetwarzane przez nas również w celu przekazywania Ci informacji o naszym sklepie, ofercie i promocjach;
  • Tworzenia statystyk, które pomagają zrozumieć w jaki sposób Użytkownicy korzystają z serwisu, co umożliwia ulepszanie ich struktury i zawartości.

2. Podanie danych osobowych jest dobrowolne, jednakże brak zgody na przetwarzanie przez nas danych osobowych może uniemożliwić nam świadczenie Klientowi usług drogą elektroniczną oraz dokonywanie przez Klienta zakupów w Sklepie Internetowym Papele.pl. Powierzając nam swoje dane osobowe Klient ma prawo wglądu do nich, prawo żądania ich aktualizacji oraz prawo żądania ich usunięcia poprzez wysłanie pisma na wyżej podany adres lub pocztą elektroniczną na adres biuro@papele.pl. Jeżeli Klient chciałby zrezygnować z otrzymywania newslettera to może to zrobić kontaktując się z nami z adresu poczty elektronicznej aktualnie zarejestrowanego w Sklepie Internetowym Papele.pl.

3. Papele Magdalena Ćmiel-Biela zapewnia bezpieczeństwo danych osobowych dzięki odpowiednim środkom technicznym oraz organizacyjnym, mającym na celu zapobieżenie bezprawnemu przetwarzaniu danych oraz ich przypadkowej utracie, zniszczeniu oraz uszkodzeniu. Ponadto dokładamy szczególnej staranności, żeby informacje osobowe były:

  • poprawne i przetwarzane w sposób zgodny z prawem,
  • uzyskane tylko dla określonych celów i nie przetwarzane dalej w sposób niezgodny z tymi celami,
  • adekwatne, odpowiednie i nie nadmiarowe,
  • przetwarzane zgodnie z prawami przysługującymi osobom (których dotyczą), w tym zgodnie z prawem do zastrzeżenia udostępniania,
  • bezpiecznie przechowywane.

4. Podczas korzystania przez Klienta ze Sklepu Internetowego Papele.pl na Klienta urządzeniu końcowym (komputerze, smartfonie, tablecie itp.) zapisywane są niewielkie pliki, tzw. Pliki cookie (w szczególności tekstowe), zawierające informacje niezbędne do prawidłowego korzystania ze Sklepu Internetowego Papele.pl tzw. pliki cookie. Dzięki zapisaniu tych plików na Klienta urządzeniu możliwe jest m. in. zapamiętanie danych logowania, dzięki czemu Klient nie będzie musiał każdorazowo wpisywać loginu i hasła, zapamiętanie towarów dodanych przez Klienta do koszyka, czy dostosowanie treści strony do Klienta zainteresowań. Dzięki plikom cookie możliwe jest zbieranie danych statystycznych Sklepu Internetowego Papele.pl, co umożliwia nam rozwijanie Sklepu zgodnie z preferencjami naszych Klientów.

Pliki cookie nie zawierają danych identyfikujących Klienta, na ich podstawie nie można ustalić czyjejkolwiek tożsamości. Pliki te nie są w żaden sposób szkodliwe dla Klienta urządzenia i nie zmieniają jego ustawień ani ustawień zainstalowanego na nim oprogramowania. Odczytanie zawartości tych plików możliwe jest jedynie przez serwer, który je utworzył.